V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Do této sekce bych ráda psala něco smysluplného, jak se o to ostatně snažím ve všem, co píšu. A proto důrazně prohlašuji, že tato sekce byla založena bez mého souhlasu a to mým manželem v nějakém náhlém duševním otřesu s tím úmyslem, že tam budu psát hlavně recepty
N e b u d u! Nechci rozmnožovat kvanta lidí, kteří se touto činností živí, aniž jsou k tomu jakkoliv povoláni a podle toho taky vypadá. Ale hlavně, jak už jsem někde napsala, jde o můj neměnný názor, že jídlu se má věnovat jen taková pozornost, jaké si zaslouží podle známého: „Není důležité, co do huby vchází, ale co z ní vychází“.
A právě těmi tanečky kolem vaření a jídla vůbec se odvádí pozornost lidí od důležitých, dnes dokonce od těch reálně nejvážnějších témat – jak přežít, když to takhle s námi půjde dál.
Nepatřím k těm, co by rádi dobře nejedli a takové ani neznám a ráda a prý dobře vařím. Takže recepty taky občas čtu. Ale není to náplň mého života.
Pokud se mi ale něco extra povede, napíšu. Protože na hájovnách se vždycky dobře vařilo, což je historicky doloženo, nebudu dobrou pověst kazit nějakými blafy, to dá rozum.
M.
Zajímavá zkušenost, o kterou bych se s Vámi chtěl podělit. Vyvýšený permakulturní záhon je skvělá věc, o které se lze dočíst na internetu a v řadě knih. Asi bych hledal informace déle, ale nasměroval mi svojí jednou přednáškou v Akademii soběstačnosti Tomáš Svoboda z Přírodnízahrady.com. Na své přednášce líčil s takovým nadšením výhody tohoto způsobu pěstování zeleniny a bylin, že jsem to prostě musel zkusit.
U potravinové soběstačnosti jsme v našem úsilí o soběstačný život na úplném počátku. Jde totiž zcela jistě o časově nejnáročnější část zajištění soběstačnosti a zatím jsme řešili jiné stránky soběstačného života.